ОП“Паркстрой“ започна есенното зацветяване на Разград. Близо 70 000 растения засаждат работничките от общинското предприятие.

„Тази година започнахме малко по-късно заради топлото време, тъй като повечето от растенията, например виолите (теменужки) не виреят добре при топло време“ – обясни заместник-директорът на „Паркстрой“ Николай Борисов. Общата площ, върху която ще бъдат засадени растенията, част от които са на луковици, е 2 дка и 200 кв.м. Работата е започнала от площад „Възраждане“ (до Стария театър), където са засадени теменужки и луковици от цветя, които ще поникнат напролет и ще се задържат до април-май – лалета, зюмбюли, ириси, ранункулус (лютиче).

Днес работничките от „Паркстрой“ работят до кръговото кръстовище в центъра, около декоративното корабче, също и в района на ДКЦ-1. В центъра на градинката до Поликлиниката ще бъде засаден сребрист смърч, а от двете страни – кълбовидни туи, жълти кълбовидни туи, почвопокривни растения.

Останалите места, където ще се зацветява, са: градинката до Часовниковата кула, пред Общинския културен център, пред Художествената галерия „Проф. Илия Петров“, пред сградата на Община Разград, цветният часовник в парка също ще бъде обновен с три цвята теменужки.

Ръководствата на Община Разград и на ОП“Паркстрой“ апелират към гражданите да пазят новозасадената със средства от общинския бюджет растителност от посегателства и да сигнализират при установяване на подобни нарушения. Нека да покажем уважение и към труда на работничките от общинското предприятие, с които те придават приветлив вид на града ни за живеещите в него и за гостите на Разград!

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.