По време на започналата вчера специализирана полицейска операция в Кубрат, която се проведе под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград, са установени и задържани двама мъже. Те са привлечени към наказателна отговорност от наблюдаващ прокурор за държане с цел разпространение на наркотични вещества по член 354а, ал. 1 от НК и за пране на пари по член 253, ал. 1 от НК. След преценка на събраните доказателства прокуратурата ще прецени дали да удължи срока на предварителното им задържане под стража.

При претърсване в дома на 23-годишния Велизар Х. служители на ОД на МВР в Разград са открили и иззели суха тревиста маса, която е реагирала на амфетамин. Това е тъй нареченият чай за пушене. В дома на другия задържан – 44-годишния Невен М., полицията е иззела от същия чай за пушене и около 300 лева.  Общото количество наркотични вещества е 218,67 грама. Освен това са намерени и иззети три електронни везни, полиетиленови пликчета, 36,7 грама златни накити, 3416 лева, 19 мобилни телефона, шест СИМ-карти на чужди оператори, таблет, 13 патрона за газов пистолет, въздушна пушка без номера. Иззети са и четири автомобила.

В хода на специализираната полицейска операция е образувано и бързо производство за хулиганство. 47-годишният Джанер Ш. влязъл в дома на жена от Кубрат и произвел изстрел с газов пистолет, като счупил две стъкла на прозорците в дома й. Мъжът е задържан в ареста за 24 часа.

Специализираната полицейска операция е проведена срещу битовата престъпност в Кубрат, за установяване на лица с повече от две висящи производства и намаляване на пътните инциденти заради неспазване на скоростния режим по пътищата.

Окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров и заместник-директорът на ОД на МВР в Разград Константин Костов обявиха резултатите от съвместната операция пред журналисти.