Окръжната прокуратура в Разград внесе в Разградския окръжен съд обвинителния акт срещу 24-годишния Танджер Т. от село Желязковец, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна.

Той ще отговаря пред съда за убийството на безследно изчезнало преди година и половина 23-годишно момиче от същото село – деяние по член 115 от Наказателния кодекс. Престъплението е било разкрито след продължили година и половина издирвателни действия на ОД на МВР в Разград под ръководството на заместник-окръжен прокурор от Окръжната прокуратура в Разград.
На 17 срещу 18 юли 2015 год. той удушил 23-годишната Катя А. в местността Кайлията в землището на село Желязковец след отказ от нейна страна за сексуални ласки. Авторството на тежкото умишлено престъпление се потвърждава от събраните доказателства и самопризнанията на подсъдимия. ДНК-експертизата на намерените човешки останки е категорична, че те принадлежат на безследно изчезналото момиче.
На 17 юли 2015 год. Танджер се срещнал с Катя, която познавал от 3-4 години с прякора Бубуш, въпреки че бил приятел с нейния брат. Около 22 часа на този ден двамата тръгнали към махалата, където живеел мъжът. Момичето имало сериозен приятел и се страхувало да не ги види познат.
Отишли на възвишение над селото. Танджер настоявал за сексуален контакт, но момичето отказало. Тогава 24-годишният подсъдим започнал да души Катя. Чул, че тя хълца и по пулса й открил, че е мъртва. Тогава, за да прикрие престъплението си, той пренесъл мъртвото й тяло в близката борова гора. Захвърлил го там, като го покрил с борови игли и шума.
В момента Танджер изтърпява присъда лишаване от свобода за срок от 6 години за грабеж, придружен с опит за убийство на проституираща жена от Русе в затвора в Белене. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд.