30-годишният Нехрин Х. от исперихското село Подайва е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Разград за това, че предложил и дал подкуп – златен пръстен, на полицейски служител, за да не му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата – престъпление по член 304а, предл. 1 и 3, във връзка с член 304, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна.
На 19 юни 2017 г. в Исперих полицейски служители спрели за проверка управлявания от подсъдимия автомобил „Фолксваген голф“. Униформените установили, че водачът на лекия автомобил управлява колата, без да има необходимата правоспособност и свидетелство за управление на МПС. Нехрин Х. бил тестван за алкохол с дрегер, който отчел 0,47 промила алкохол, което било в допустимите норми.
Служителят на реда започнал да съставя акт за административното нарушение – управление без свидетелство за правоспособност. Подсъдимият застанал до шофьорската врата на полицейския автомобил и започнал да моли да не му съставят акт. „Вземи този платен пръстен, 7 грама е!“, казал Нехрин Х. на полицейския служител. Въпреки че бил предупреден, че в момента извършва престъпление, 30-годишният мъж свалил накита от пръста си и го поставил на арматурното табло.
Така срещу Нехрин Х. било образувано бързо производство. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд.