Окръжната прокуратура в Разград внесе в Разградския окръжен съд обвинителен акт срещу 28-годишния Пламен Т. от село Дянково, избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери, които дължал като данъчно задължено местно физическо лице, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна.

Деянието по член 255, ал. 1, т. 1 от Наказателния кодекс е извършено като продължавано престъпление.
От февруари 2011 г. до септември 2015 г. подсъдимият започнал да получава парични преводи от различни лица в Швеция, Германия, Турция и Холандия. Така по 91 превода 28-годишният Пламен Т. получил сумата от 56 714 лева.
В качеството си на данъчно местно физическо лице той имал задължението да декларира и заплати данъци за придобитите доходи от източници както у нас, така и в чужбина. Общата сума на данъчните задължения, които той не декларирал и не е платил, е 5217 лева, сочи назначената по делото икономическа експертиза.
По време на досъдебното производство Пламен Т. не дал обяснения, но се признал за виновен. Предстои делото срещу 28-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд.