20-годишният Владимир Ив. е бил задържан за срок до 72 часа, след като Окръжната прокуратура в Разград го привлякла като обвиняем за извършени от него две престъпления, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура Варна.

На 7 декември тази година обвиняемият държал с цел разпространение 88,70 грама амфетамини на стойност 2660 лева – престъпление по член 354а, ал. 1 от НК. На същата дата Владимир управлявал автомобил след употреба на амфетамини и метаамфетамини, което било установено по надлежния ред. Окръжната прокуратура в Разград е повдигнала срещу него и обвинение за престъпление по член 343б, ал. 3 от НК.

Прокуратурата е внесла в Разградския окръжен съд искане за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“, което ще бъде разгледано в съдебно заседание утре, 11 декември, от 13 часа.

Събрани са достатъчно доказателства от разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, лични обиски и справки, от които може да се направи обосновано предположение, че 20-годишният Владимир Ив. е извършил престъпленията.