Служителите на ОД на МВР в Разград, ангажирани на контролно-пропускателните пунктове с дейността по ограничаване на разпространението на COVID-19 в региона, получават от понеделник топли ободряващи напитки, осигурени от община Разград. На 7-те КПП-та, изградени от 21 март на входно-изходните артерии на град Разград, работят дежурни екипи от 4-те Районни управления. На всяка от смените община Разград доставя в термоси топли напитки, заедно с чаши и пакетчета захар. На полицаите са предоставени дъждобрани и заградителни съоръжения /бариери/, за да могат по-качествено да изпълняват задачите, разпоредени от министъра на вътрешните работи и министъра на здравеопазването при въведената извънредна ситуация. Напитките сe приготвят от общинското предприятие “Ученическо столово хранене и почивно дело“ и се раздават два пъти дневно. Това ще продължи докато работата на пунктовете е част от противоепидемичните мерки, които страната предприема срещу разпространението на коронавируса.
Вчера, директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Ивайло Йовчев изпрати благодарствено писмо, адресирано до кмета на община Разград. „Вие и Вашият екип облекчавате работата на униформените по контролно-пропускателните пунктове и създавате условия за по-качествено изпълнение на задачите, свързани с ограничаване на заразната болест в региона. Благодарим Ви, че местната власт е истински партньор на полицията в реализирането на разпоредените мерки във връзка с извънредното положение в страната!”, се казва в писмото.
Жестът, направен от местната управа, бе оценен от служителите на реда като изключително навременен и показващ добрата координация и солидарност между институциите в община Разград, отбелязват от разградската полицейска дирекция.