За да бъдат по-близо до младите хора по време на извънредното положение Общинският съвет по наркотични вещества в Разград и Превантивно-информационният център към него издадоха електронен бюлетин „Подобри … днес деня си”. Първият брой на документа вече е достъпен на фесбук страницата на ОбСНВ. Разпратен е и до всички училища, за да може чрез платформите им да достигне до повече хора, съобщи председателят на съвета Станислава Петрова.

Изданието започва с притча за Учителя и пеперудата. С този нравоучителен разказ екипът на Общинския съвет, съвместно с доброволците към Младежкия съвет по наркотични вещества, се обръщат към младежите с посланието да стимулират здравословния и свободен от зависимости живот с усмивка.

Акцент в броя е темата за негативните последствия за здравето на младите хора при употребата на наргиле и електронни цигари.

В електронния документ е поместен и списък с 30 прекрасни неща, които екипът на съвета смята, че ще се случат, след като свърши извънредното положение. В момента е лесно да се отдадем на мрачните мисли и на страха, но трябва да помним едно – винаги има надежда, всичко преминава. Затова помечтайте за по-добрите времена заедно и си направете и вие списък с нещата, които искате да ви се случат, когато всичко това премине, е апелът  на специалистите към читателите.

В интервю за броя заместник-кметът на общината Милена Орешкова изпраща послание към учениците да бъдат мотивирани, да си поставят цели и да ги постигат.

В бюлетина са отделени четири специални страници за доброволците от младежкия съвет. Ученици от различни учебни заведения споделят какво е да си част от тази организация, как прекарват времето си заедно, какво ново и полезно научават по време на срещите и обученията.

Читателите ще се запознаят и с дейността на Общинския съвет по наркотични вещества, Превантивно-информационния център и Младежкия съвет по наркотични вещества.

Следващият брой на електронния бюлетин на Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център в Разград ще излезе през май. Той ще бъде посветен на Световния ден без тютюнопушене.