От началото на седмицата служители на ОП „Паркстрой“ почистват дървесна и тревна растителност по поречието на река Бели Лом, съобщиха от пресцентъра на местната управа. Почистването е от района на Автогарата до района на бившия месокомбинат. Този превантивен процес ще осигури нормална проводимост на реката.
През изминалата седмица бе извършен ремонт на кучешкия приют в Разград – подменена е настилката във всички клетки, направена е площадка за обслужване на съоръжението и районът е обособен от ограда. Председателят на Сдружение „Защита на животните в Лудорогието“ Ирена Райчева дари облицовъчни плочки, устойчиви на соли, които ОП„Ремонстрой“ постави в клетките.
В началото на миналата седмица ОП „Паркстрой“ започна почистване на зелената ивица между двете платна на бул. „Априлско въстание“, в района между кръстовищата на булеварда с ул. „Перистър“ и ул. „Странджа“. На този етап на почистената зона ОП „Ремонтстрой“ поставя тръбно-решетъчен парапет, който ще осигури по-добра видимост в района с повишена концентрация ПТП, допълват още от пресцентъра на Община Разград.