Община Разград и Общността на писателите в града организират младежки поетичен конкурс на името на проф. Боян Пенев, съобщиха от пресцентъра на местната управа.
В него могат да се включат млади творци на възраст до 20 години.

Необходимо е участниците да представят до три непубликувани стихотворения без тематично ограничение. Творбите се изпращат в три екземпляра на адрес гр. Разград, бул. „Бели Лом“ №37А, Дирекция „Култура, спорт, туризъм“ – за поетичен конкурс на името на Проф. Боян Пенев или по електронната поща kultura@razgrad.bg.

Писмата трябва да бъдат придружени с информация за автора: трите имена, възраст, адрес, телефон и имейл за връзка. Крайният срок за изпращането им е до 5 май.
Тричленно жури ще определи най-добрите творби, а резултатите от конкурса ще бъдат обявени в навечерието на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Местната управа е подсигурила и финансов стимул за младите автори. Победителят ще получи парична награда от 200 лева, класираният на второ място ще получи 150 лева, а на трето – 100 лева.
Допълнителна информация може да научите от главния експерт по култура в общината Виолета Антонова. Телефоните за връзка са 084/ 618 241 и 0893/551 228.