Община Разград извърши ремонт на 11 градски чешми.  Това се случи поетапно след оглед на състоянието на градските чешмички, стартирал по инициатива на заместник-кмета и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Добрин Добрев.

Ремонтните дейности извършиха служители към отдел „Опазване на околната среда” в Община Разград. Повредите бяха от различен характер. Три от чешмичките бяха затлачени с пясък и със счупени кранчетата – в жк „Освобождение”, до блок „Майстор Манол” и на детската площадка в жк „Млади семейства”№1. Счупено бе кранчето и на чешмичката до Художествена галерия „Проф. Илия Петров”, а затлачени с пясък водните съоръжения на детската площадка до ОУ”Отец Паисий” и в градинката до Високите блокове. На чешмичката до механа „Майстор Манол” на площад „Момина чешма” бяха повредени тръбите, а на тази до ъгъла на блок „Ягода” се наложи извършване на цялостен ремонт. Ремонтирана бе и чешмичката на детската площадка до Обръщалото на Водна централа. Последните ремонтни дейности приключиха в дните преди настъпилите горещини, те бяха на чешмичките в градинката пред Държавен архив и на фитнес площадката на ул. „Арда”.

Докато течеше ремонтът на единадесетте чешмички, Община Разград реагира и на сигнал от социалните мрежи за друго съоръжение – за запушеното корито на чешмата в Градския парк към изхода за МБАЛ”Св. Иван Рилски”.

Община Разград отправя призив към гражданите да се опазват както тези съоръжения, така и другите елементи от обществената инфраструктура, която се изгражда за удобство и ползване от всички жители и гости на региона.