Амбицията на общинското ръководство в Разград е да получи целево финансиране от държавния бюджет за ремонт на улиците „Странджа”, „Дунав” и „Априлско въстание”, съобщи днес кметът д-р Валентин Василев.
Сред плановете за реконструкцията на пътната инфраструктура е изграждането и на кръгово кръстовище до магазин „Била”. По предварителни разчети само за ремонта на ул. „Странджа”, новото кръгово, разширяване и повдигане на моста до Държавното горско стопанство „Разград“/кръстовището до „Млин” в началото на Западната промишлена зона/ са необходими около 1 700 000 лева.
Освен полагането на нов асфалт, строителните работи ще включват нови тротоари и LED улично осветление, каза още градоначалникът.
Пред медиите той обясни, че в момента продължава и реконструкцията на водопроводната мрежа в ж.к. Орел”. Изпълнението на първата фаза е почти към края си, обясни Василев, като вече са заявени средствата от втория транш и при финансиране от МРРБ дейностите по проекта продължават. Същевременно се очаква дейностите по паркоустрояването на зелените площи в ж.к. „Орел” да започнат най-късно през август.