Областното и общинско ръководство на Разград бяха сред гостите на организираната от фондация „Америка за България“ конференция на тема „Силата на общността“. Освен кметът д-р Валентин Василев, председателят на ОбС Разград Надежда Радославова, областният управител Гюнай Хюсмен, заместничката му Нурие Црънгалова, на форума присъстваха и началникът на РУО Атанас Дончев, представители на местния бизнес, образованието и културните институции в Разград.

 

В своето изказване градоначалникът подчерта, че общинска администрация винаги е готова да бъде партньор на инициативи, които допринасят за развитието на образованието, социалната сфера, изкуството и културата, културното наследство и туризма, икономиката. Той призова за търпимост и постоянство в начинанията и допълни, че е необходимо като основен приоритет да се постави работата с децата и възпитанието им, защото само така могат да се постигнат добри и устойчиви резултати.

По време на събитието организаторите посочиха успешно реализирани проекти на местни общности в градове и села в цялата страна. Презентирана беше и дейността на Фондацията, както и идеите, които желае да реализира в Разград. Десислава Тальокова – изпълнителен директор на „Америка за България“ обясни и за важната роля на местната власт за постигане на добрите резултати.