Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен участва в петък в изнесено обучение на представители на Областните администрации във връзка с изпълнението на дейностите по провеждане на комуникационните инициативи от Националния план за Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2017 г., съобщиха от пресцентъра на областна управа.

Лектори на събитието в Боровец бяха министърът на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 Лиляна Павлова и началникът на политическия кабинет на министър-председателя Румяна Бъчварова.

Обучението бе по повод ангажиментите на Областните управи по провеждане на три публични събития в различни населени места, свързани с десетата годишнина от членството на България в ЕС и обсъждане приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Събитията ще са от два панела – в първия ще бъдат представени мултимедийни презентации, а вторият ще е част от съпътстваща програма – изложби, конкурси, спортни събития и други.

В област Разград се предвижда трите събития да са през месец октомври в Исперих, Кубрат и Лозница, още четири събития ще се случат и в четири читалища в региона.

В цялата страна по време на българското председателство през първата половина на 2018 г. ще се проведат 237 събития – съобщи по време на дискусията министър Павлова.