След публикация във вестник „Екип 7“ в понеделник сутринта, днес Областният управител Гюнай Хюсмен също изкачи стъпалата до гишетата на Изпълнителната агенция по геодезия, картография и кадастър, която се намира в Дома на техниката в Разград, за да съдейства за разрешаване на проблема с неработещия асансьор в сградата, съобщиха от пресслужбата на областна управа.

След среща с временно изпълняващият длъжността началник на службата инж. Анета Гьокова той се ангажира да се свърже с ръководството на Агенцията, за да постави пред тях проблема със затрудненото обслужване на гражданите.
По-късно губернаторът разговаря с изпълнителния директор на ИАГКК инж. Мима Чалева. От разговора стана ясно, че проблемът е в некоректно попълнения протокол от събранието на етажната собственост в сградата. В него не е описано кой собственик каква част от ремонта трябва да финансира. При коректно попълнен документ Изпълнителната агенция веднага ще отпусне исканите средства – заяви пред Областния управител на Разград инж. Чалева.

В утрешния ден Областна администрация-Разград организира среща между двамата собственици, на която ще бъде представена гледната точка на ИАГКК и се очаква проблемът да бъде решен.

Областният управител Гюнай Хюсмен благодари на редакцията на „Екип 7“ за поставянето пред обществеността на този наболял проблем. Г-н Хюсмен припомня, че подобряване на отношението на държавните институции към гражданите е приоритет в неговата работа като Областен управител на Разград.