Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен представи пред жителите на село Каменар „Отчет за 2017-2018 г. на Гюнай Хюсмен, Областен управител на област Разград”, съобщиха от пресцентъра на областна управа. 24-страничната дипляната представя в снимки и кратки текстове част от събитията, в които участва г-н Хюсмен от началото на мандата си. Снимките са подредени тематично – отношение към децата на Лудогорието, срещи с хора на високи управленски позиции, участие в тържествени събития, срещи с възрастните хора, грижата за държавното имущество и паметниците на културата, дарението на Държавната агенция за сътрудничество и координация към Президента на Република Турция, дейностите по Декларацията за сътрудничество и съвместна дейност с област Одрин, отношението към спорта и други.

Дипляната ще бъде разпространявана по време на срещите на Областния управител по населени места, желаещите могат да я получат и в Областна администрация-Разград. Издаването й финансирано с лични средства и средства на дарители.

В срещата в Каменар освен г-н Хюсмен участваха и заместник областният управител Нурие Црънгалова, както и кметът на селото Ерол Тахсин. Местните хора поставиха пред тях проблеми с уличната инфраструктура в населеното място, с желанието им да преминат от община Лозница към община Разград, както и проблема с уличните кучета. На срещата стана ясно, че след извършения тази година ремонт на църквата в Каменар, за догодина Областна администрация е подкрепила пред Дирекция „Вероизповедания” искането за ремонт на помещения към джамията. В края на срещата Областният управител подари федербали, футболни и баскетболни топки за децата от Каменар.