Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен посрещна турска делегация, водена от председателя на фондацията на Алевиите Бекташи Йодземир Йоздемир, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.
Представителите на фондацията са на опознавателно посещение в Североизточна България заедно с група „Семах“ от 20 август. Посетили са: село Мъдрево, Демир баба текке, град Дулово, град Шумен, село Оброчище, в тези населени места са организирали културни вечери.
В делегацията участват и трима депутати от турския Меджлис, известен турски сценарист и режисьор, професор от Анкарския университет.
Гостите от южната ни съседка поискали среща с Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен, след като разбрали за стартиралата вчера негова инициатива за почистване на джамията „Магбул Ибрахим паша“ от храсти и друга растителност. Похвална е подобна грижа за паметниците на културата – коментираха на срещата с г-н Хюсмен гостите от Турция.
Оригинален подарък получи Областният управител от гостуващата делегация – сувенир с формата на меча на Хазрети Али, а той подари на водача на делегацията плакет на Областния управител на Разград.