Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост на презентацията на ново сдружение на бизнеса в област Разград и поздрави предприемачите за инициативата и за желанието да търсят диалог с местната и държавната власт в името на по-доброто развитие на региона, съобщиха от пресцентъра на областна управа.
Учредители на сдружение с нестопанска цел „Местен бизнес Разград“ са 26 фирми от малкия и среден бизнес в област Разград – разказаха двама от учредителите Теодора Иванова и Теодор Ролев. Целта ни е да извадим общите проблеми на бизнеса на преден план, да ги дискутираме с представителите на институциите като ги подпомогнем по този начин – обясниха от сдружението. „Местен бизнес Разград“ ще е и своеобразен център за обмяна на информация и идеи относно статистика и развитие на пазара на труда в региона. Подготвя се електронна информационна платформа, в която ще се представят членовете на новото сдружение, както и техните идеи за по-доброто развитие на бизнеса в област Разград.
„Имаме претенции, че сме доказани професионалисти, важно е за нас да живеем и работим в едно значително по-добре ситуирано място, да имаме по-добра информация и за това какво правят колегите в бизнеса и на база дискусиите, които организираме, да сме си по-полезни“ – заяви Теодора Иванова.
Освен Областния управител Гюнай Хюсмен гост на презентацията на „Местен бизнес Разград“ бе и председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова.