Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, председателят на фен клуба на „Левски” в Исперих Йордан Иванов и вдовицата на Цветан Веселинов-Меци Мими прерязаха лентата на паметна плоча на легендата на сините в лудогорското градче., съобщиха от пресцентъра на областна управа.
Футболистът, наричан „синът на вятъра”, почина през февруари тази година, беше приятел на феновете на „Левски” в Исперих, за последен път се видяхме на Йордановден – обясни Йордан Иванов мотивацията на запалянковците да поставят паметна плоча в градинката пред фен клуба. Тя е непосредствено до паметната плоча на Георги Аспарухов-Гунди, двамата са били съотборници. И двете паметни плочи бяха осветени от отец Георги Михнев, който благослови присъстващите фенове на синия клуб и техните гости.
Йордан Иванов припомни факти от кариерата на крилото на „Левски”, а Областният управител изрази възхищението си от исперихските фенове за това, че са жив, деен фен клуб, задружни и всеотдайни към отбора, на който са привърженици. Г-н Хюсмен приветства и г-жа Веселинова, като заяви, че паметната плоча на името на съпруга й е голямо признание за постиженията му и за обичта на хората към него.
Събитието завърши с минута мълчание и падане на колене в памет на Меци.
След това дамите от фен клуба бяха осигурили почерпка за гостите, като част от сладките бяха в синя сладкарска боя.
Гости на церемонията бяха съотборниците на Меци: Стефан Павлов-Фифи Перото, Ангел Станков, Красимир Коев, Борислав Атанасов, Николай Добрев, Ангел Точев, както и кметът на район „Младост” във Варна Христо Христов, Милен Панайотов от Националния фен клуб на „Левски”. В церемонията имаше и международно участие – белгиецът Ив Янсен е запален фен на „Левски” от 1995 г., когато неговият любим отбор „Аалст” играе със сините в турнира за Купата на УЕФА. През последните 4 години Ив идва в България всеки месец май и посещава няколко мача на „Левски”. Вчера е бил в публиката на мача „Лудогорец”-„Левски”. Той е един най-запалените колекционери на рекламни артикули на синия клуб.