Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен откри конференция на бъдещето на тема „Визия за общностното развитие на Разград – 2022“. В събитието, организирано от фондация „Америка за България“, той участва заедно със заместниците си Нурие Црънгалова и Евгени Драганов и главен експерт Диана Петрова, съобщиха от пресцентъра на областна управа.
Във форума се включиха представители на различни сфери – администрация, образование, култура, спорт, бизнес и неправителствения сектор. Целта му е да се формулират конкретни проекти и инициативи, които да се развият в региона през следващите години. Това ще се случва и с помощта на създаващия се Обществен фонд, чийто председател Стефан Томов също участва в конференцията.
„Приветствам провеждането на тази конференция в Разград и фондация „Америка за България“, защото прави много за България и за Разград“ – каза пред участниците във форума Областният управители. „Приветствам и начинанието Обществен фонд, чрез което ще се акумулират средства за по-доброто развитие на област Разград, пожелавам успех на идеята“ – допълни г-н Хюсмен. Той изрази надежда реализацията на първите идеи, възникнали на конференцията, да се отрази положително на развитието на Лудогорието и областта да бъде на по-добри позиции в следващи проучвания на социално-икономическото състояние на регионите в България.
Модератори на двудневната конференция са Надя Захариева и Ива Таралежкова от фондация „Америка за България“.