Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен връчи част от наградите на победителите в юбилейното 30-то издание на Областната учителска спартакиада, осигури и специална награда за комплексния победител – ОУ ”Васил Априлов”-Исперих – двудневна екскурзия до Одрин, съобщиха от пресцентъра на областна управа.
Състезанието се организира от РУО на МОН-Разград с партньорството на Областен клуб „Спорт в училище”-Разград, със съдействието на Съдийските колегии от спортовете, включени в спартакиадата и училищата, предоставили базите си: НПТГ ”Шандор Петьофи”, ОУ”Васил Левски” и УСШ”Руси Бухтев”. Сред спонсорите на надпреварата за пръв път бе Областният управител Гюнай Хюсмен, който осигури купите за победителите и класираните на второ място. Останалите спонсори бяха: СБУ-Разград, ОбКС на СБУ-Исперих, ОКС на НУС към КНСБ, РСО към КТ ”Подкрепа”, Сдружение за учителска взаимопомощ, Спортен магазин „Силвена”, ресторант „Лес”.
58 отбора в 6 вида спорт участваха от 23 до 26 април в спартакиадата. Церемонията по награждаването снощи бе открита от спортния експерт в РУО на МОН-Разград Николай Миланов, приветствие към участниците отправи и началникът на РУО Ангел Петков, той връчи и призовете на победителите в турнира по баскетбол жени. Победителите при баскетболистите мъже награди г-н Хюсмен.

Той изпрати поздрави от премиера Бойко Борисов, с когото бе разговарял малко преди церемонията по награждаването. „Като представител на държавата, подчертавам важната роля на учителите за бъдещето на България, ето, вече заплатите Ви растат. Освен заплатите важно е и това, което прави инспектората, като укрепва връзките ви и създава по-добри взаимотношения между хората, между учители и ученици” – каза още г-н Хюсмен.
Главният секретар на Областна администрация-Разтрад Михаил Тодоров имаше честта да връчи наградите на най-добрите бадминтонистки.
В кроя на тържеството за победител в комплексното класиране бе обявен тимът на ОУ”Васил Априлов”-Исперих, с 39 точки, събрани както следва: 2 първи места, 5 втори и 2 четвърти. На второ място остана отборът на СУ”Св.св. Кирил и Методий”-Завет с 35 точки. Победителите получиха и специална награда от г-н Хюсмен – двудневна екскурзия до Одрин.
За най-добрите състезатели в отделните спортове имаше индивидуални награди.
Ето имената на всички училища-победители:
Баскетбол, жени: 1. ОУ ”Отец Паисий”-Разград; 2. ОУ ”Васил Априлов”-Исперих; 3. СУ-Завет и ПГССХВТ-Разград.
Баскетбол, мъже: 1. ППМГ-Разград; 2. ОУ ”Васил Априлов”-Исперих; 3. СУ-Завет
Футбол, мъже: 1. ОУ ”Отец Паисий”-Разград; 2. ПГЗВМЗ-Лозница; 3. СУ-Цар Калоян и СУ-Завет;
Бадминтон, жени: 1. ОУ ”Отец Паисий”-Разград; 2. ОУ”Васил Априлов”-Исперих; 3. ППМГ-Разград и ДГ ”Лудогорче”-Разград;
Бадминтон, мъже: 1. Спортно училище ОУ ”Н.Икономов”-Разград; 3. СУ-Цар Калоян и СУ-Завет;
Шахмат, жени: 1. НПТГ ”Шандор Петьофи”-Разград; 2. СУ-Завет; 3. Дом „Лудогорие”-Исперих и ПГО-Разград;
Шахмат, мъже: 1. ОУ ”Васил Априлов”-Исперих; 2. СУ-Завет; 3. СУ ”Цар Калоян” и Дом „Лудогорие”-Исперих;
Волейбол, жени: 1. СУ-Завет; 2. ОУ”Васил Априлов”-Исперих; 3. ДГ”Лудогорче”-Разград и ПГВМЗ-Лозница;
Волейбол, мъже: 1. ОУ ”Отец Паисий”-Разград; ОУ ”Васил Априлов”-Исперих; 3. СУ-Цар Калоян и Дом”Лудогорие”-Исперих;
Тенис на маса: 1. ОУ-Киченица; 2. СУ-Завет; 3. ОУ ”Васил Априлов”-Исперих и ОУ ”Отец Паисий”-Разград.
Комплексен победител: 1. ОУ ”Отец Паисий”-Разград – 9 точки; 2. СУ ”Св.св. Кирил и Методий”-Завет.