Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен и заместниците му Нурие Црънгалова и Евгени Драганов бяха гости на церемонията по връчване на дипломите на тазгодишните зрелостници от ПТГ»Шандор Петьофи»-Разград, съобщиха от пресслужбата на областна управа.

Това е единственото учебно заведение в областта, обявено от Министерството на образованието и науката за училище с национално значение.
93 са завършилите средно образование в ПТГ»Шандор Петьофи» през тази година, те са обучавани в 6 паралелки. Директорът на училището Нешка Христова съобщи, че сред дипломираните са и 8 футболисти от Детско-юношеската школа на «Лудогорец», двама от тях са национални състезатели във възрастова група до 19 години и в момента се подготвят за участие в Европейско първенство.
15 от зрелостниците освен дипломите си получиха и грамоти за отличен успех или постижения на национални състезания, допринесли за издигане на авторитета на училището: Иван Димитров, Иван Иванов, Ивелина Гецова, Мустафа Мустафов, Галина Гецова, Галин Савов, Станчо Станчев, Толга Аптулов, Теодор Петров, Ростислав Панов, Мустафа Тефиков, Сезер Сюлейман, Ерсин Алиев, Жулиде Йонузова, Хакан Кямил. С пожелание за още по-големи успехи на попрището, което е избрала, Областният управител Гюнай Хюсмен връчи грамотата на една от отличничките, която бе и водеща на тържеството от името на зрелостниците – Галина Гецова. Отличникът на випуска Иван Красимиров Димитров пък получи от представител на партниращата банка на училището Societe Generale Експресбанк подарък – часовник.
Сред гостите на тържеството бе и главният селекционер на ДЮШ на „Лудогорец“ Валентин Станчев.
По стара училищна традиция всека от завършващите паралелки от 51-ия випуск на ПТГ»Шандор Петьофи» пусна в небето бял, зелен и червен балон със своето послание.