Поздрави за това, че с творчеството си прославя Лудогорието и букет изпрати Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен на младия и талантлив разградски художник Нуркан Нуф, съобщиха от пресцентъра на областна управа.

В навечерието на Деня на Разград 21-годишният творец откри 21-вата си изложба, експозицията бе организирана от НЧ “Делиорман“. „От любов към Разград“ е надсловът на изложбата от 12 картини, на гърба на които има стихове, написани от брата на художника Денис Нуф.

На откриването на изложбата присъства ръководителят на катедра „Рисуване“ във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“ доц. Младен Младенов, Нуркан Нуф е студент там специалност „Рисуване и интермедии“. „Нуркан е креативен, интересен, любопитен, всеки път ни изненадва, за преподавателите най-добрата реклама са студентите, които се развиват не когато завършат, а в процеса на следване, дай, Боже, Нуркан също да излезе от университета завършен творец“ – коментира доц. Младенов.

Изложбата откри председателят на НЧ “Делиорман“ Хабибе Расим. Тя насочи вниманието на гостите на събитието към оригиналните покани с форма на бял жерав – символ на надеждата и мира между етносите, по думите й това е послание да се обичаме и уважаваме.

Картините в стил ремодернизъм могат да бъдат видени в залата на читалище „Делиорман“ до края на месец януари.