Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен посети изненадващо днес две детски градини в областния център, за да връчи подаръци на малките художници, участвали в конкурса за детски рисунки „Великден през моите очи“, който Областният управител организира, съобщиха от пресцентъра на областна управа.
Подаръците са раници със скицник, водни боички и пастели в тях. Те не са закупени със средства от държавния бюджет, предоставянето им не бе включено в регламента на конкурса и е само за участниците във възрастовата група на най-малките – 6-годишни, за да ги стимулира да продължат да развиват творческите си умения. Подаръците са за децата от детски градини в областта, които по-масово са участвали в конкурса.
Малките художници в ДГ “Лудогорче“, които са участвали в конкурса, организиран от Областния управител, са 10. Те заедно с учителките си и директорът на градината Светлана Чавеева благодариха на г-н Хюсмен за приятната изненада и обещаха и догодина да участват в творческата надпревара.
В ДГ “Зорница“ децата с нови раници са 8. Те също много се зарадваха на подаръците за своята активност и художнически талант.
Миналата седмица раници с пособия за рисуване получиха 18 деца от ДГ “Славейче“ в Разград.