23 юни се отбелязва като Ден на служителя в държавната администрация. По този повод Областният управител Гюнай Хюсмен поздрави служителите в Областна администрация – Разград по случай техния професионален празник: „За мен е огромно удоволствие да ви поздравя с професионалния Ви празник и да ви благодаря за вашата отдаденост и висок професионализъм. Пожелавам Ви преди всичко здраве, и все така с хъс и всеотдайност да изпълнявате служебните си задължения“.

Денят на служителя в държавната администрация се отбелязва от 2003 г. с резолюция 57/277 на Общото събрание на Организацията на обединените нации, за утвърждаване на приноса на държавното управление в развитието на обществото.

Четири служители в Областна администрация – Разград бяха отличени днес, по повод празника.  

Заместник областният управител Евгени Драганов получи грамота за най-опитен служител.

За дългогодишна работа и принос в развитието на администрацията грамота бе връчена на главния експерт Диана Петрова.

Грамота за най-перспективен млад служител получиха Дженан Алиева – мл. експерт и Марина Кирилова – юрисконсулт.

Областният управител Гюнай Хюсмен поздравява с празника всички държавни служители в териториалните структури на изпълнителната власт и общинските администрации в област Разград. Той благодари на служителите на всички институции, които съвестно и отговорно изпълняват задълженията си в днешната сложна обстановка.

По случай празника, служителите в Областна администрация – Разград се включиха в инициатива, наречена „Движението е здраве“. В рамките на една седмица участниците в инициативата ходеха с крачкомер и отброяваха всяко едно движение. Всеки ден броят на крачките се нанасяше в специална таблица. Днес, след отчитане на резултатите грамоти получиха победителите в състезанието: Садифе Исмет – класирана на I-во място със 136 996 крачки, Светлана Неделчева – на II-ро място, със 119385 и Дженан Алиева – на III-то място, със 117099 крачки. Всички са категорични, че тази инициатива ще се превърне във всекидневна норма за движение, защото по-голямата активност ще ни помогне да бъдем по-здрави и по-активни.

Победителите в инициативата ще дарят сумата от 300 лв., в името на благородна кауза.