Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе официален гост на първата копка на пътя Кубрат – Русе. Той обяви, че проектът е сбъдната мечта за хората в областите Русе и Разград. „След повече от 40 години най-после ще бъде осъществен мащабен ремонт на този път, който е много натоварен, а бе в изключително лошо състояние“, заяви Хюсмен. Той благодари на премиера Бойко Борисов и правителството за това, че са осигурили нужното национално съфинансиране. Подчерта, че особена роля е изиграла европейската солидарност, защото основната част от средствата са отпуснати от ОП „Региони в растеж“ и Европейския фонд за регионално развитие. Областният управител изрази своята признателност и към хората с будна гражданска позиция, чиято активност също е била важен фактор рехабилитацията да стане факт. Той призна, че строителните работи ще създадат дисконфорт за пътуващите в участъка и ги призова да бъдат търпеливи, защото резултатът ще си струва временните неудобства.

  Церемонията се състоя близо до село Тетово. Сред официалните гости бяха още членът на УС на АПИ професор Олег Асенов, областният управител на Русе Галин Григоров, народни представители и кметове.

  Проектът за основен ремонт на дългия близо 47 км участък е на обща стойност над 45 милиона лв. Разработката предвижда пълна подмяна на пътната настилка, изграждане на отводнителни съоръжения, вертикална и хоризонтална маркировка. Срокът за приключване на строителните работи е 10 месеца.