Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен отчете пред медиите от региона 100 дни от встъпването си в длъжност днес.

Преди да представи накратко свършеното в този период, г-н Хюсмен изрази голямата си благодарност към екипа, с който работи – двамата заместник областни управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, директорите на дирекции Емилия Стойнова и Иван Радушев, както и всички служители от Областна администрация. Г-н Хюсмен уточни, че не е освободил никого от встъпването си в длъжност. Той изтъкна и изключително добрите си взаимоотношения с Общинска администрация-Разград и кмета д-р Валентин Василев.

„Разградска област ще се развива за вбъдеще и аз ще положа всички усилия в тази насока“ – категоричен бе г-н Хюсмен.

Водещи приоритети в работата му ще продължават да бъдат: подобряване на предоставените административни услуги на територията на областта; взаимодействието между институциите; личният пример; ще се търсят средства: за ремонта на единствения закрит басейн в ОУ „Ив.Сергеевич Тургенев“, както и за укрепване и консервация на  джамията „Магбул Ибрахим паша“ в Разград

През месец октомври се очакват на посещение френски преприемачи, анонсира областният управител.

Той не пропусна да сподели, че цени много мнението на хората, които „няма за какво да ни подведат“.

Гюнай Хюсмен посочи: „Припомням, че съм безпартиен и съм назначен от премиера Бойко Борисов и Правителството да служа максимално на хората в регион Разград и се опитвам да го правя със сърце.

Осъзнавам отговорността, че съм определен за Областен управител от името на ПП ГЕРБ и ще работя всеотдайно и за името на ПП ГЕРБ. Получавам силна подкрепа от Парламентарната група в лицето на Председателя й Цветан Цветанов. В постоянен контакт съм с народния представител Десислава Атанасова, която върши чудесна работа за Област Разград и за хората.“, допълни още той.