Областният управител на област Разград Драгомир Златев прие в кабинета си поетесата Тодорка Димитрова, отличена от него със специална награда в Конкурса за хора в неравностойно положение „ЛЮБОВ И/ИЛИ ВОЙНА“ и организатора на литературното съревнование – писателят Дачо Господинов.

Припомняме, че второто  издание на конкурса беше организирано от интернет страницата за литература e-Lit.info под патронажа на Областния управител. В него се включиха 26 автори от цялата страна.

Тодорка Димитрова получи специалната награда на Областния управител – плакет със Златен пегас и грамота, с творбата си „Гърдина могила“ като израз на признание за таланта й за художествено претворяване на душевността на хората и етнографските традиции на Лудогорието. Стихотворението е създадено въз основа на една от легендите за могила с чудновата форма, разположена близо до родното село на поетесата – Осенец. Неписан закон забранявал на капанците да се женят в друго населено място. Борбата на младите хора, решили да отстояват любовта си, била жестока.

В непринуден разговор с Областния управител, поетесата представи свой сборник със стихотворения и краеведски текстове и сподели интереса си към събиране на предания и легенди, свързани с родния й край.

Драгомир Златев я поздрави за дейността й по съхраняване на етнографското многообразие на областта ни и й пожела нови творчески успехи.  

Подкрепата на хората в неравностойно положение е сред основните приоритети на Концепцията за социална отговорност, която Областна управа доброволно прие и изпълнява като знак за обществена отговорност.