Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен заедно със заместниците си Нурие Црънгалова и Евгени Драганов и главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров бяха гости на тържествената сесия на Общински съвет-Разград по повод Деня на Разград 28 януари, съобщиха от пресцентъра на областна управа.
Г-н Хюсмен поздрави с празника местната управа и жителите на община Разград с прочитане на поздравителен адрес.
Г-н Хюсмен имаше и приятното поръчение от Министър-председателя Бойко Борисов да връчи лично на кмета на Разград д-р Валентин Василев поздравителен адрес от премиера. Областният управител коментира, че този жест е знаков за Разград и неговите жители.
Приветствия за празника на Разград от трибуната на Общинския съвет отправиха и: председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев, кметът д-р Валентин Василев, народният представител Денчо Бояджиев, кметът на румънския град-побратим на Разград Адриан Мокиану. Сред официалните гости на празника бяха и депутатът Ахмед Ахмедов, председателят на Общински съвет-Кубрат Хюсеин Юмер. Поздравителни адреси изпратиха: евродепутатът Асим Адемов, Земляческо дружество „Лудогорие“ в София и шефът на ДКЦ-I д-р Николай Денев.
На тържествената сесия единодушно бяха одобрени с 25 гласа номинациите за званието „Почетни граждани на Разград“ писателят Иван Джебаров и диригентът Красен Иванов. Церемонията по награждаването е тази вечер от 18.00 часа в залата на Общинския културен център, а веднага след нея започва празничен концерт „Възрождение”, посветен на 140 години Освобождение – авторски проект на трио „Тенорите” и Разградска филхармония.