Областният управител Владимир Димитров връчи днес на председателя на Районната избирателна комисия символично печатите, с които комисията ще работи за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

Церемонията се проведе в зала 712 на Областна администрация. Преди това Областният управител прочете решението, определено от Централната избирателна комисия, с който се назначава съставът на РИК в 18-ти МИР Разград: председател – Невин Скендер, заместник-председатели: Савина Миткова, Албена Йорданова, Жоро Чобанов, Диана Кирилова, секретар – Юмгюл Ахмедова, членове: Орхан Бедиханов, Виктор Викторов, Павлина Кившанова, Мариела Томова, Йордан Маринов, Айджин Азис, Мартин Георгиев .  

Владимир Димитров връчи на Невин Скендер осигурените от Областна администрация 3 броя печати, съгласно решение №3060ЕПНС/10.04.2024г. Той пожела успешна работа на РИК и да работят за провеждането на честни и прозрачни избори. „Областна администрация ще  оказва съдействие в работата на Районната избирателна комисия, с правомощията, които ни дава закона“, каза още Димитров. Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си днес, 20 април 2024 година. Председателят на РИК получи и ключ за стаята, в която ще заседава – стая 108 на първия етаж в сградата на Община Разград.