Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост на тържество в ПГТС “Христо Смирненски“-Разград по повод 1 ноември – Деня на народните будители, съобщиха от пресцентъра на областна управа.
Празникът започна с изпълнение на осмокласници от учебното заведение на „Химна на народните будители“ и „Хубава си, моя горо“. В програмата бе включена и презентация за Деня на народните будители.
Областният управител връчи наградата на победителя в първия училищен конкурс за есе на тема „Какъв трябва да бъде будителят днес“. Деветокласникът Габриел Петров получи грамота и парична премия, осигурена от училищната управа. Към тези призове г-н Хюсмен, който остана впечатлен от размислите на гимназиста по родолюбивата и актуална тема, добави и още 50 лева лични средства. Сертификат за участие получи още един участник в конкурса Виолин Банчев. Областният управител поздрави училищното ръководство за добрата инициатива, а към учениците се обърна с призив да уважават учителите си – съвременните български будители, и да усвояват с желание знанията и уменията, които им преподават, за да израснат достойни граждани на Република България.
Гост на тържеството на учениците от ПГТС “Христо Смирненски“ бе и началникът на Регионалното управление по образование Ангел Петков.