Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост на тържественото връчване на дипломи за средно образование и свидетелства за професионална квалификация в ПГСС “Хан Аспарух“-Исперих, съобщиха от пресцентъра на областна управа. Той връчи дипломите на отличниците в гимназията днес.
В приветствието си към зрелостниците и по-малките ученици от училището г-н Хюсмен поздрави тазгодишния випуск за лекото повишение в успеваемостта, част от тенденциите в област Разград. Пожела на по-малките да положат още по-сериозни усилия в овладяването на знания и умения в професиите, така важни и необходими за нашия регион и да покажат още по-добри резултати от завършващите тази година.
Тазгодишният випуск е от 83 ученика, четирима са отличниците сред тях: Мелис Неждет Хасан, Гюсюм Гюрсел Шериф, Айсел Тефик Шакир и отличник на държавните зрелостни изпити – Исмаил Юнуз Сюлейман.
Сред по-малките има още 32-ма отличници – съобщи директорът на гимназията Сали Назиф. Той обяви още, че 23-ма ученици безплатно и успешно са усвоили категория Ткт – трактористи, на 11 от тях им предстои изпит за категория Твк и Твк-З. 20 ученици – безплатно и успешно са положили изпит за управление на автомобил – кат. „В“, както и още 6-ма, на които им предстои изпит.