Областният управител Владимир Димитров бе сред официалните лица, гости на празничния концерт, посветен на патронния празник на ОУ „Н.Й.Вапцаров“. Той връчи цветя и поздравителен адрес на директора на училището Галин Парашкевов.

„С годините Вашето училище се разрасна и в момента е едно от най-големите и авторитетни училища в област Разград. Скъпи ученици, трябва да сте горди, че учите тук, защото сте в най-добрите ръце – на професионалисти педагози, на хора с богат опит“, пише в поздрава си Владимир Димитров.

Концертът се проведе в залата на Народно читалище „Развитие 1869“ с изпълнения на стихове, песни и танци на ученици от ОУ „Н.Й.Вапцаров“. На сцената излязоха и балетна школа с ръководител Виолета Желязкова, танцова формация „Феникс“ с ръководител Иван Стоянов, мажоретките на Емилия Борисова и танцьорите от Детска танцова школа „Хорце“ с ръководител Румен Иванов.  

Празничният концерт е част от поредица от събития, посветени на патронния празник и 32 години от създаването на учебното заведение.