От 8 до 10 август Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе на посещение във френската област Елзас по покана на кавалера на Ордена на почетния легион Жерар Риш, съобщиха от пресслужбата на областна управа.
Домакинът на тридневното посещение на г-н Хюсмен е собственик на най-голямото предприятие във Франция за сладкарски изделия, а Орденът, на който е носител, е висш знак за признание от френската държава, учреден е от Наполеон Бонапарт.
Освен с г-н Риш Областният управител на Разград се срещна и със сенатора Клод Керн и депутата във френския парламент Антоан Херт. Визитата включваше и посещения в предприятия от хранително-вкусовата и дървопреработващата промишленост, както и от производството на товарни машини, а също и на туристически обекти в една от най-развитите в икономическо отношение административни области на Франция.
Г-н Хюсмен отправи покана за посещение към френските предприемачи, проявили интерес към инвестиции в Област Разград, то ще се осъществи през октомври.
Поканата към г-н Хюсмен за визитата във Франция бе в качеството му на Областен управител на Област Разград, но той лично пое разноските по посещението си, което се проведе в част от годишния му отпуск.