За трета поредна година Областна администрация Разград организира конкурс на тема: „Великден през моите очи“, под патронажа на Областния управител на област Разград, съобщиха от институцията.

В конкурса могат да участват деца и ученици от детските заведения и училищата в област Разград, индивидvaлнo в четири възрастови групи: деца на 6 год., ученици в I-IV клас, V -VIII клас и IX-XII клас.
Великденските рисунки да бъдат във формат А4 /21 см. х 29,7 см./. Материалите и техниката за изработването им е по избор: акварел, темперни бои, пастели, графика, флумастер, молив.

Готовите разработки трябва да се изпратят до 27.03. 2017 г., включително, на адрес: гp. Разград, бул. „Бели Лом” № 37A, за Областна администрация Разград.

Журирането ще се извърши от 5-членно жури – художници, представител на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ – Разград и представител на Областна администрация Разград.

Класирането ще се извърши в срок до 28.03.2017 г., а церемонията по награждаването ще се състои на 04.04.2017 г. от 11,00 часа, във фоайето на Областна администрация Разград, гp. Разград, бул. „Бели лом“ № З7A, ет.7.

Целта на конкурса е запознаване и съхранение на традициите, свързани с големия християнски празник Великден.