Областна администрация-Разград получи награда от първите годишни призове „Чиста игра“, съобщиха от пресцентъра на областна управа.
Това стана по време на Националната среща на партньорите на кампанията „Да изчистим България заедно”, която се проведе в столицата и бе организирана от bTV Media Group.
На срещата Областна администрация-Разград бе представлявана от Главния секретар Михаил Тодоров, който получи приза „Най-много почистени места”. Подобни отличия имаше за още няколко области: Русе, Търговище, София-област, Пазарджик и Смолян.
Националната среща на партньорите от изданието на „Да почистим България заедно” от 2017 г. се провежда точно 100 дни преди следващия ден, в който ще се проведе голямо чистене.
15 септември 2018 г. ще е Световен ден на почистването, най- голямата гражданска инициатива от доброволчески акции за почистване ще бъде подкрепена от bTV Media Group чрез кампанията „Да изчистим България”.
Световният ден на почистването ще се проведе в 150 държави, като целта е с проблемите, свързани със замърсяването на околната среда, да се ангажира 5% от населението на планетата.
Миналата година в цялата страна в кампанията „Да изчистим България заедно” участваха над 300 000 човека, в Разградска област бяха 2363.