Областна администрация-Разград се включи в благотворителна инициатива на трима разградски поети, съобщиха от пресцентъра на областна управа.
Дачо Господинов, Иван Димитров и Пламен Панчев, обединени в неформалната литературна група „Лудогорска поетична тритоника“, организираха тази вечер Благотворителен поетичен рецитал в подкрепа на православния храм „Св. Николай Чудотворец“ в Разград. Тримата автори избрали християнския празник Кръстовден за благородното си начинание, ангажират се благотворителните им инициативи да продължат по различни начини. Идеята възникнала, когато научили, че България е на 129-то място в света по дарителство, тримата решили да докажат, че разградчани отварят сърцата си за добри каузи и ги подкрепят и финансово.
В отдел „Изкуство“ на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ тримата поети представиха свои стихове от различни творчески периоди. Дачо Господинов и Пламен Панчев избраха да прочетат произведения от вече издадени стихосбирки, а Иван Димитров рецитира част от най-новите си творби.
В залата бе и архиерейският наместник отец Георги, който припомни произхода на празника Кръстовден.
Даренията в подкрепа на църквата се събираха в кутия на входа на залата, пак там се пускаха и парите от закупените книги на тримата автори, цялата сума от продажбите бе за благотворителност.
Областна администрация-Разград закупи по един екземпляр от всяка от стихосбирките и по този начин допринесе за благородната кауза с 45 лева.
Общо над 200 лева бяха събраните от продажби на книгите, колко точно има в кутията за дарения, ще стане ясно утре, когато тя ще бъде отворена пред тричленна комисия, след което сумата ще се предостави на управата на православния храм.