Заседание на Постоянната областна епизоотична комисия свиква Областният управител на Разград във вторник, 31 октомври, съобщиха от пресцентъра на областна управа. То е свързано с предприемане на мерки за недопускане на болестта инфлуенца по птиците (птичи грип) в област Разград.
По първа точка от дневния ред участниците в заседанието ще бъдат запознати от директора на Областната дирекция по безопасност на храните-Разград д-р Илиян Драмалиев със заповед на директора на БАБХ д-р Дамян Илиев във връзка с констатирани огнища на болестта птичи грип по птиците в областите Добрич и Хасково, съгласно получен лабораторен резултат от Национална референтна лаборатория за „Инфлуенца „А“ и „Нюкясълска болест по птиците“. Началник отдел „Здравеопазване на животните“ в ОДБХ-Разград д-р Юлиян Йорданов ще запознае участниците в заседанието с епизоотичната обстановка в област Разград. На заседанието ще бъдат обсъдени и конкретни мерки за профилактика и недопускане на болестта инфлуенца по птиците на територията на област Разград.
Заседанието на Областната епизоотична комисия започва в 14,00 ч. на 31 октомври в зала 712 на Областна администрация-Разград.