Дарение от две картини направи вчера художникът Нуркан Нуф на Дома за възрастни хора, съобщиха от пресцентъра на местната управа. Те бяха връчени на директора на дома Лейман Тюлеоглуева, която благодари на талантливия разградчанин и му връчи свидетелство.
Творецът, който е студент трета година във Великотърновския университет, във факултета по изобразително изкуство, подари своите творби „Добре съм“ и „Заличаване“ с послания към тях.
Посланието, което авторът оставя под първата картината е -„Добре съм, не защото съм тъжен. Добре съм, защото съм жив…Мога да събера всяка една мъка, всяко едно щастие и да ги смеся в купчина и ще го нарека живот…Да…Мога да съм ядосан, заради това, което ми се случи, но как мога да държа този гняв в себе си, докато има такава красота в този свят. Животът си е живот…той е това, което преживяваме.“ За втората картина той пише – „Заличаване“ се разказва за една раздяла с крехкото и чистото момиче…В тежък и мръсен свят живеем, тя беше чистотата…Заличавам екстаза от предишната картина с черно и синьо в един хаотичен начин…Макар и хаотичен, също така и хармоничен“.
Младият мъж е изявил и желание да работи като доброволец с потребителите в Дома. Той ще подпомага работата на служителите в социалното заведение в часовете за арт терапия.