Добрата новина съобщи днес директорът на МБАЛ „Св. Иван Рилски” д-р Марин Керчев.
Гастро-диагностичният център работи от седмица. Той е позициониран в близост до Спешно отделение, Гастро – ентерологино отделение и е в добра комуникация с Хирургично отделение и ОАИЛ, подчерта д-р Керчев. Това на практика дава бърз и удобен достъп на тежко-, лежащо болните. В него се работи с много качествена апаратура, която към настоящия момент е предоставена за ползване за период от 2-3 месеца, за да се прецени на терен точната медицинска функционална конфигурация, коментира директорът на Болницата.
Той изтъкна, че идеята за разкриването е взаимствана от университетските болници и е съобразена със спецификата на работа, което ще даде положителни резултати.
Д-р Румен Цацов, професионалист идващ от Русе, оглавява този новоразкрит център, както и Гастро-ентерологичното отделение.
Д-р Цацов отчита ролята на модерния център и коментира днес, че неговите предимства ще бъдат оценявани за в бъдеще. Посочи предимствата му, сред които възможността за оптимизация на пациенто потока, както и в диагностичен план.
По време на самото ендоскопско изследване пациентът е под обща анестезия – упойка, която е напълно безплатна, участват няколко лекари – специалисти.
Пациенто потока ще поеме всички планови ехографии и постъпващите от Спецен център.
Директорът на МБАЛ „Св. Иван Рилски” д-р Марин Керчев не пропусна да подчертае, че ръководеното от него здравно заведение има финансова възможност в началото на годината да закупи нова ендоскопска техника. Визира сумата от 60 000 лева. Но, д-р Керчев информира, че инвестиции се реализират и за подобряване качеството на работа, а не само за привличането на пациенти.
Анестезиологът-реаниматор в центъра е д-р Юлия Димитрова. В екипа е и д-р Мартинова.
Всеки пациент, който има гастро-ентерологични проблеми, може да посети Болницата с направление за хоспитализация от личния доктор.