На церемония в залата на Областната дирекция лично от главен комисар Станимир Станев получиха своите пистолети „Валтер“  началниците на РУ-Исперих, РУ-Кубрат и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“. Петте тейзера „Х2“ са разпределени по трите Районни управления и отдел „Криминална полиция“.

При връчването им заместник главният комисар на МВР отправи пожелание към служителите да ги ползват предимно за учебни цели и да не се налага употребата им в реални ситуации. Главен комисар Станев подчерта, че подновяването на екипировката, оборудването, въоръжението и автопарка във всички структури е основен приоритет на професионалното и политическо ръководството на МВР.

Целта е постепенно от министерството да бъдат изтеглени старите „Макаров“ и служителите да бъдат превъоръжени с автомати „Скорпион“ и пистолети „CZ“. Полицейските служители заслужават да разполагат с най-модерно оборудване, за да имат самочувствие при изпълнение на служебните си задължения, каза още заместник главният секретар. При визитата си в Разград той провери създадената организация за охрана на предстоящите избори и опазване на обществения ред.