Нови десет бойни полуавтоматични пистолета „Валтер“ и дрон връчи заместник министърът на МВР Николай Николов днес в Разград. Пистолетите са разпределени персонално на служители, постигнали високи и трайни резултати в служебната дейност на ръководно и изпълнителско ниво. Сред тях са началникът на сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Разград главен инспектор Иван Атанасов, началникът на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР комисар Божидар Божков, заместник директорът комисар Мирослав Иванов и началникът на РУ-Разград главен инспектор Станимир Станев.  На церемония в залата на Областната дирекция получиха своя дрон и служителите от сектор „НТЛ“ в ОДМВР-Разград.

Заместник министър Николов подчерта, че подновяването на екипировката, оборудването, въоръжението и автопарка във всички структури е основен приоритет на МВР. Полицейските служители заслужават да разполагат с модерно оборудване, за да се чувстват сигурни при изпълнение на служебните си задължения, каза още заместник министърът на вътрешните работи. Пред ръководния състав той засвидетелства уважението на професионалното и политическото ръководство на МВР към работата на служителите от ОДМВР-Разград и изрази увереност, че с новите оръжия полицейските служители ще имат самочувствието, което заслужават.

          Новото въоръжение е второ поред от началото на годината, след като в края на март Дирекцията получи три пистолета „Валтер“ и пет електропреносими прибора „Тейзър“ Х2 от заместник главния секретар на МВР главен комисар Станимир Станев.