Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев представи пред творческия състав и администрацията на Капанския ансамбъл новия директор на културната институция.

Светослав Стойчев спечели конкурса за длъжността, за участие в който документи подадоха двама кандидати. Той е на 28 години, завършил е средно образование в ППМГ“Акад. Н.Обрешков“-Разград, бакалавърска степен по специалност „Мениджмънт“ в Икономически университет – Варна, а магистърска в същото висше учебно заведение специалност „Мениджмънт на човешките ресурси“. Работил е в НЧ“Напредък 1901“-Разград, първоначално като завеждащ административно-техническа служба, а след това като секретар на читалището.

Заместник-кметът Добрин Добрев припомни, че една от първите задачи на общинското ръководство бе да подобри работната атмосфера в Капанския ансамбъл и да проведе конкурс за негов ръководител така, както законът го изисква и този, който го спечели, да поеме управлението и развитието на културната институция – визитна картичка на Разград – за следващите 4 години. Изключително удовлетворен съм от резултата, който г-н Стойчев показа на конкурсната процедура пред комисията, той представи много сериозна и амбициозна стратегия за развитието на ансамбъла, показа визия и знания за съхраняване на традициите и развитието на Капанския ансамбъл – каза зам.-кметът. Процедурата по избор на директор бе проведена по правила, утвърдени от Министерството на културата и се проведе съгласно тяхна съгласувателна процедура – допълни още г-н Добрев. Той поздрави творческия състав на ансамбъла за прекрасния концерт, който проведоха съвместно с ансамблите „Добруджа“ и „Мизия“, към който вече има интерес и от други градове.

На официалното представяне на новия директор в репетиционната зала на Капанския ансамбъл временно изпълняващият длъжността директор Кънчо Върбанов символично предаде ключовете на ансамбъла на заместник-кмета Добрин Добрев, който ги връчи на новия директор Светослав Стойчев.

Мисля, че като един екип ще постигнем добри резултати, идеята не е да се сравняваме, а да надграждаме това, което е постигнато досега, да вървим напред и да си останем визитната картичка на Разград – каза пред състава на Капанския ансамбъл новият директор Светослав Стойчев.

За успешната работа на културната институция отец Дмитрий Терзи отслужи водосвет.

Колективът на Капанския ансамбъл подари икона на Исус Христос на досегашния директор Кънчо Върбанов, а на новия Светослав Стойчев – бележник, в който да записва само ползотворни делови срещи, много концерти, както и чести увеличения на заплатите на работещите за опазване на фолклорните традиции.