Заместник-кметът и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Полина Иванова извърши оглед на дейностите по монтажа на новото помещение на пенсионерския клуб в село Дянково.

Средствата за закупуването и монтажа на контейнера, към който има и навес, са предвидени като част от целевата субсидия за капиталови разходи в бюджета на Община Разград за 2023 г. Това стана по искане на възрастните хора от Дянково. Стойността на фургона с монтажа е 26 008,54 лв. без ДДС. Конструкцията е поставена на мястото на амортизирана автобусна спирка в Дянково. Навесът към контейнера ще продължи да се използва като спирка за автобуса, а в останалите помещения ще се събират възрастните хора от селото. Стените на фургона са сандвич панел, има пет ПВЦ-прозорци, ламинат на пода, таванът е с вата и ПВЦ-ламперия, обособено е помещение за тоалетна, в което има и душ.

Външните размери на фургона са 480/700/240 см.

Това е вторият пенсионерски клуб в община Разград, който се помещава във фургон от този тип. Първият бе поставен в жк „Абритус“(Водна централа) и се радва на голяма посещаемост от живеещите в района пенсионери.