На 6 април с тържествен водосвет ще бъде официално открита новата база на футболната академия „Лудогорец”, съобщи днес изпълнителният директор на „Орлите“ Ангел Петричев.

На церемонията са поканени много официални лица сред които премиера на Република България Огнян Герджиков, треньорът на руския национален отбор, Даниел Боримиров, представители на БФС, спонсори и приятели на „Лудогорец“.

Новата база разполага с 4 терена с естествено покритие и един с изкуствено. Всички игрища имат осветление и дренаж. Изграден е полигон за тренировка на вратарите, тенис корт, нова сграда със съблекални, възстановителен център, зали за обучение и кабинет за треньорите.
Първата инициатива на новоизградената база за подрастващите таланти ще бъде международния юношески турнир „Vivacom cup“, който ще се проведе в Разград от 3 до 6 април. Той е за родени 2002 година и в него ще участват освен домакините отбори на „Левски“, „Ботев“ Пловдив, „Краснодар“, „Цървена звезда“ и „Стяуа“, обясни директорът на Детско-юношеската школа на „Лудогорец“ Яков Папарков.

Новоизграденият тренировъчен комплекс е на стойност около 15 милиона лева, като се очаква сумата да набъбне сериозно, тъй като там ще бъде изграден и модерен медицински център. Петричев съобщи още, че ще бъде въведен специализиран софтуер, който ще помогне за цялостната организация на клуба, такъв какъвто ползват клубовете в Испания и други страни в Европа. Системата ще следи и обобщава информацията касаеща мениджмънта, терените и футболистите.