Нерегламентирана търговия с „маркови“ стоки е разбита в хода на специализирана полицейска операция, която се проведе на 25 март на територията на ОДМВР-Разград. Конфискувани са близо 1 500 артикула. В хода на предприетите процесуално-следствени действия от полицията е извършено претърсване в четири търговски обекта в град Исперих, собственост на различни фирми. Открити са стоки, обозначени с търговски марки, предлагани без съгласието на притежателя на изключителното право. Иззети са мъжки и дамски панталони, тениски, спортни екипи и якета на които са обозначени търговските марки PRADA, ARMANI, GUCCI, VERSACE, NIKE, ADIDAS, ZARA, BOSS, POLO и други. По описа на РУ-Исперих са образувани четири досъдебни производства по чл.172б, ал.1 от НК.

В хода на полицейската операция в град Завет е задържан 27-годишен криминално проявен и осъждан мъж. При проверка, извършена около 15 часа на 25 март, у него са открити 3 грама суха тревиста маса. С нарко-полеви тест е установено, че веществото реагира положително на синтетичен канабиноид. Образувано е досъдебно производство по чл.354 А, ал.3 от НК.

Акцизна стока без бандерол е установена и иззета от частен имот в лознишкото село Манастирци. В дома на 67-годишен мъж са намерени около 180 литра етилов алкохол – акцизна стока по смисъла на чл. 2, т.1 от Закона за акциза и данъчните складове. Собственикът няма документ за начислен и платен акциз. По време на претърсванията в имота са открити 275 кг сухо мляко. Установено е, че в условията на продължавано престъпление суровината е открадната от мандра в търговищкото село Макариополско. Води се досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК.

Разкрити са извършителите на посегателството в училището в исперихското село Тодорово, което осъмна на 18 март със потрошени прозорци. При огледа тогава бе установено, че с камък са счупени три стъкла с размери 120 х 60 см на източната фасада на сградата. В хода на започнатата проверка по чл.216, ал.1 от НК е установено, че автори на деянието са две непълнолетни момчета.

На изградените КПП-та са проверени 305 превозни средства и близо 400 лица. Съставени са 105 акта и фиша. Мобилни екипи извършиха проверки в игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент. Проверени са 5 пункта за черни и цветни метали и 19 сборища. В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност са издирени две лица.

  Профилактираните лица от активния криминален контингент са 15.