Днес при проведена специализирана полицейска операция на територията на Община – Разград, съвместно между сектор “ПИП” при ОДМВР – Разград, сектор “ПП” и Областен отдел “Автомобилна администрация” гр. Разград е установен един нелегален таксиметров автомобил, извършващ обществен превоз на пътници срещу заплащане, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Разград.

Автомобилът e спрян за проверка около 09:15 часа на пътя от гр. Кубрат до гр. Разград, до разклона за с. Стражец. Колата е марка Фолксваген Голф с ДКН Р4508РХ и е била управлявана от 55-годишния С.М.А. Мъжът извършвал таксиметров превоз на четирима пътници от с. Раковски за гр. Разград, без да притежава съответната правоспособност.
Във връзка с това в ОДМВР-Разград е образувано бързо производство срещу водача на автомобила, а при съставянето на АУАН по Закона за автомобилните превози, водачът С.М.А. избягал от сградата на Областен отдел “Автомобилна администрация” гр. Разград с автомобила си.

Впоследствие лицето е задържано от служители на охранителна полиция и отново заведено в сградата на Областен отдел “Автомобилна администрация” гр. Разград. Съставен му е АУАН, за който предвидената административно-наказателна отговорност е глоба в размер на 1500 лева и спиране на автомобила от движение на наказателен паркинг с принудителна административна мярка за срок от 6 месеца.