Сред картини на разградски майстори на четката бе отбелязан Деня на независимостта. В уютната зала на Художествената галерия „Проф. Илия Петров” среща си додаха представители на общинската и областната администрации, общественици и граждани.
Пред всички тях актьорът от Театрално-музикален център – Разград Александър Божанов по блестящ начин представи Манифеста и докосна сърцата на уважилите събитието

„В съвременния свят някак спонтанно правим преоценка на историческите ценности. А независимостта е ценност. И защото е изстрадана, затова и празникът е по-светъл. Ние, българите, имаме нужда от този празник – най-вече заради това, защото независимостта продължава да бъде извор и основание за национално самочувствие. Чрез нея съществуваме пълноценно като нация. Чрез нея сме в голямото световно семейство. От нея се раждат и ценностите на новото време. Така че, нека на този празник и занапред я преживяваме в духовния й смисъл.”, сподели в словото си историкът от РИМ-Разград Нели Николова. Тя не пропусна да подчертае значимостта на великото дело.

Талантливи деца от Център за работа с деца и Детска музикална школа допълниха колорита на събитието.