На 21 април в Областна администрация Разград се проведе среща, на която Мария Лазарова от „БТВ Медиа Груп” информира представители на местни институции за организирането и провеждането на тазгодишната пета по ред екологична инициатива „Да изчистим България заедно”.
Тази година Областна администрация Разград ще съдейства за провеждане на кампанията в района, като координатор на събитието ще бъде Иван Радушев – директор на дирекция „АПОФУС” в администрацията.
По време на презентацията Мария Лазарова обясни, че в рамките на инициативата през тази година ще бъдат реализирани пет еднодневни акции. Стартът ще бъде даден на 10 май – Европейския ден за почистване и ще се осъществи в зони в населените места, които не са включени в пролетното почистване на общинските служби. На 17 май- Международния ден на спорта, ще се почистват места за спорт и отдих, а в навечерието на Деня на детето, на 31 май – инициативата ще се проведе на детски площадки и кътове за игра. През месец юни приключва дейността в населените места и кампанията се изнася извън тях. На 7 юни всички доброволци, които желаят да участват в екологичната кампания, ще почистват защитени територии, а на 27 юни – ще се почистват водоеми и реки. Лазарова уточни, че Министерството на околната среда и водите е основен партньор на BTV и ще окаже съдействие и подкрепа за осигуряване на необходимите условия и материали за провеждане на инициативата, като отпуснатите средства за кампанията през тази година са 103 200 лева.