Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев връчи наградите „Почетен знак за принос към развитието на социалните услуги в община Разград“ на екипа на Домашен социален патронаж и на директора на Центъра за обществена подкрепа Росен Аврамов, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация. Церемонията по награждаването се състоя в Общински културен център на 21 март. Това отличие се връчва за трета поредна година за показан висок професионализъм в сферата на социалните услуги. Решението на Общинския съвет за удостояване с почетния знак прочете заместник-председателят на ОбС Калоян Монев.

Колективната награда получи директорът на Домашен социален патронаж Янка Георгиева. „Петнадесет години трудов стаж не са отишли напразно“, каза в благодарственото си слово тя, а Росен Аврамов пожела на всички гости от други градове и социални услуги, да имат зад себе си такава общинска администрация, която да ги подкрепя в техните идеи и работа.

Д-р Василев поздрави наградените и всички хора, работещи в социалната сфера, за професионализма, отговорната им работа, като каза, че благодарение на тях и екипите им Община Разград получава куп награди всяка година.

По повод Деня на социалната работа д-р Валентин Василев връчи почетни призове на председателя на Националния алианс за социална отговорност Георги Георгиев, на проф. Евгени Дюкянджиев, който е приел като мисия да осигури протези на дете от Разград, почетни плакети получиха и други дарители, които неизменно през годините са подпомагали дейностите на социалните услуги в Община Разград.

Отличия получиха също ръководителите на всички социални услуги.

След церемонията се проведе концерт с участието на потребители на социални услуги и състави от Разград. В него участваха: Комплекс от центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, Комплекс от центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждане, ДЦПЛУ „Подай ръка“, КСУПЛУ с. Просторно, Дом за пълнолетни лица с деменция, Дневен център за деца и младежи с увреждания, Център за работа с деца „на улицата“, МШ „Илия Бърнев“, ДТШ „Сладури“, Балетна школа при НЧ “Развитие 1869“.

В залата сред публиката бяха и заместник-кметовете на Община Разград Ердинч Хасанов и Галина Георгиева, поздравителен адрес и цветя по повод отбелязване на Деня на социалната работа в Община Разград изпрати народният представител от ПП ГЕРБ  Десислава Атанасова, Общински съветници от ПП ГЕРБ – Разград, „Амилум България“, „Семпе – 2“, „Балканфарма“.